Utan dig

Idag är det din dag. Du som skall äras. Min älskade syster, du som oavsett om du riktigt vill kännas vid det eller ej varit avgörande för mig så många gånger.

Utan dig vore jag ingen.

Du satte fart redan tidigt och var den som lade grunden för min, vid det här laget utomordentligt goda musiksmak.

De perioder i mitt liv då jag varit som lägst, då min vilja att vara varit som svagast, så är det tack vare dig som det har vänt. För dig som jag tagit tag i mig och vänt. Vi reste tillsammans till Åland för några år sedan, under en period som för mig var ganska mörk. Vi satt tillsammans på fördäck, proppmätta efter buffén. Jag kommer ihåg att du sa till mig ”Jag vet ju att du inte mår så bra Fabian. Jag skulle bli väldigt glad om du tog tag i det, sökte hjälp för det. Jag hjälper dig gärna.” För mig var det så självklart. Att göra det för min skull, det såg jag inte riktigt någon mening med. Att göra det för dig, det var så självklart. Jag tog tag i det där. Vände det och kom på fötter.

Utan dig hade det inte skett.

Några år senare ringde du en dag och sa ”Jag har tänkt på en grej. Kan du inte komma upp och hälsa på?” Så det gjorde jag. Vi gick ut och gick en sväng med barnvagnen med yngsta dottern i. Du hade varit på en föreläsning om barn med koncentrationsstörningar. Berättade för mig att när du satt där så hade du instinktivt känt att ”det där är ju Fabian”. Jag minns att jag blev lite ställd, perplex. Samtidigt var det så självklart för mig att om du tänkt så, då måste det ju ligga något i det. Det var början på mitt uppvaknande. Början på något livsförändrande, något som gett mitt liv mening igen. Det hade högst sannolikt aldrig skett annars.

Utan dig vore jag inte i närheten av att vara den jag är idag.

Så tack, älskade syster för att du förgyller mitt liv. För att du hjälpt mig bli den jag är idag. Jag älskar dig.

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: